dissabte, 25 de setembre del 2010

DIARI DE LA VAGA DE CAN BARÓ

REUNIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DEL DIA 22 -9-010

 Ahir dia 22-9, als locals de la parròquia, ens vam aplegar Veïns i Veïnes per parlar de la vaga del 29 i si com a barri de Can Baró podríem fer alguna cosa.
L’assistència va ser important, tot i que jugava el Barça i que la convocatòria havia estat amb molts pocs dies.  A més a més van comptar a una representació del col·lectiu del transport de TMB. Els companys del transport van explicar la situació actual de retallades i reformes laborals i com afecta als ciutadans d’aquest país.

L’atac als drets dels ciutadans solament demana una resposta contundent. TOTS A LA VAGA!

Altres temes de la reunió eren la resposta com a barri. Creiem que el nostre barri ja està sensibilitzat. Però Cal fer més tasques de sensibilització i d’informació, actuacions concretes per difondre tal com puguem la idea de tancar-ho  tot aquest dia. Ens juguem molt en aquesta vaga general.
Company va explicar la situació de precarietat que viuen molts treballadors en empreses petites i en crisi. Aquests tenen una pressió davant de la vaga. És molt d’agrair que les persones així facin vaga. No tothom està en les mateixes condicions, Uns tenen por a ser  acomiadats, altres no poden deixar per serveis mínims. Es difícil la situació
Com ens havien de dir davant del barri de Can Baró. Van sortir diferents noms i al final vam triar el de Comitè de Vaga de Can Baró.
Vam decidir fer un material propi que distribuiríem amb el que ja hi ha fet.
La Vaga és unitària i tots els col·lectius que la recolzen tenen cabuda.
Vam repartir les tasques per fer material. Uns fulls, octavetes i pancartes.
Una proposta era de treballar amb altres barris que tenen més tradició de lluita i que ja tenen una organització. El perill era que podíem quedar difuminats en un col·lectiu més gran i que la gent de Can Baró no ho sentis com a propi i no participes. No va semblar malament fer-la cercavila amb la gent del Guinardó. Calia buscar material per la cercavila i per fer soroll. Calia permisos i s’havien de demanar. L’encarregat parlaria amb el districte.

Necessitat d’una bossa de la Vaga. Vam proposar que es pagues cadascú de la seva butxaca i després fer-ne la repartició, cercar recursos o fer un acte per recollir diners.
Vam estar d’acord i vam proposar :  Una recollida de material que ja existia i que estava al nostre abast. Una redistribució entre nosaltres i gent del nostre grup, i accions, com una cercavila conjunta amb la gent del Guinardó. La formació de piquets va quedar per la reunió del dimarts 28-9 a les 20 hores, al mateix lloc.

NO A LES RETALLADES SOCIALS I LA REFORMA LABORAL. 
ç
L’ATAC DEL CAPITAL EXIGEIX UNA RESPOSTA CIUTADANA CONTUNDENT

TOTS A LA VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE 2010

COMITÉ DE VAGA DE CAN BARÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada